Otvaranje izložba fotografija „Naša priča o prirodi“

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak, 15. decembar 2016. godine, u 19 časova svečano će biti otvorena izložba fotografija „Naša priča o prirodi“ čiji su autori Predrag Kostin i Danilo Đeković, zrenjaninski fotografi koji svoju inspiraciju pronalaze fotografišući biljni i životinjski svet Srbije.

Autori izložbe fotografija „Naša priča o prirodi“ Predrag Kostin i Danilo Đeković motive za svoje fotografije nalaze širom Srbije, a najviše na teritorijama: JP Vojvodinašume, SRP „Gornje Podunavlje“, Deliblatska Peščara, SRP „Carska Bara“, Rusanda, Slano Kopovo, NP Tara, Specijalni rezervat prirode Uvac, kao i u SRP Ritovi donjeg Potisja. Glavni akteri na njihovim snimcima su divlje životinje koje žive na tim područjima. Osnivači su nevladine organizacije „Crna Roda“, koja se bavi zaštitom i proučavanjem divljih životinja. Do sada su svoje fotografije izlagali na više izložbi, što samostalnih što grupnih, a sva literatura koja se bavi zaštitom i promocijom biljnog i životinjskog sveta Srbije ne može se zamisliti bez njihovih fotografija. Budući da svakodnevno borave u oblastima od značaja za ptice u okolini Zrenjanina, u mogućnosti su da isprate i svaku migraciju, kao i da prate populacije ptica stanarica. Dok Danilo Đeković uža interesovanja vezuje za šljukarice, ptice grabljivice (orlove belorepane) i crne rode, Predrag Kostin za svoje motive uzima sisare i to: srndaće, jelene, divokoze, šakale, vidre, kao i zmije otrovnice koje žive na teritoriji Srbije. Autori takođe sarađuju sa mnogim institucijama i društvima koja se bave zaštitom i proučavanjem ptica, pa tako beleže najzanimljivije kadrove sa njihovih naučno-istraživačkih ekspedicija.

Izložba fotografija „Naša priča o prirodi“ je pokušaj autora da širem auditorijumu približe prirodne lepote Srbije na jedan nesvakidašnji način – kroz fotografije životinja u njihovom prirodnom ambijentu koji je teško dostupan običnim ljudima.

Izložba će u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin publici biti dostupna do kraja januara 2017. godine.

Ulaz je besplatan!

Vise informacija o izlozbi mozete pogledati na sledecem linku.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.