Коначни резултати окружног такмичења из биологије

Коначни резултати окружног такмичења из биологије 1

Na sajtu Biološkog fakulteta , Univerzitera u Beogradu objavljenja je konačna rang lista okružnog takmičenja. Takođe objavljene su još neke značajne informacije za republičko takmičenje koje nas očekuje. Tekst objave prenosimo Vam u celosti.

U prilogu su konačne rang-liste učenika 5-8.razreda sa okružnog/gradskog takmičenjaza učenike osnovnih škola iz biologije.

Liste su formirane na osnovu potvrda i korekcija, koje su nam škole domaćini uputili do petka, 04. maja.
Učenicima 5. i 6. razreda, kojima je ovo bio poslednji nivo takmičenja, mogu, u skladu sa Stručnim uputstvom MPNTR i našim Pravilnikom, dobiti diplome.

Na rang listama učenika 7. i 8. razreda, posebno su identifikovani đaci, koji su stekli pravo učešća na Republičkom takmičenju, na osnovu oba kriterijuma našeg Pravilnika.

NJih očekujemo u Beogradu, u nedelju 27.maja na Biološkom fakultetu.

Detaljnija obaveštenja i satnicu ćemo objaviti naknadno, u sledećih nekoliko dana.

Načelno, planiramo da registracija učenika bude od 08-12 časova, polaganje testa od 13-14 časova i proglašenje rezultata od 18-19 časova.

Učenici koji su na preliminarnim listama imali direktne plasmane su ih zadržali i nakon eventualnih korekcija – označeni su * uz plasman.

Zbirno,

867 učenika 7. razreda je bilo rangirano. 180 učenika je ostvarilo plasman među 20% najboljih u Republici, sa 90 i više osvojenih bodova. Dodatno je 46 učenika ostvarilo plasman, samo po kriterijumu direktnog plasmana, sa manje od 90 bodova. Ukupno je 226 učenika 7. razreda steklo pravo učešća na Republičkom takmičenju.

729 učenika 8. razreda je bilo rangirano. 149 učenika je ostvarilo plasman među 20% najboljih u Republici, sa 76 i više osvojenih bodova. Dodatno je 45 učenika ostvarilo plasman, samo po kriterijumu direktnog plasmana, sa manje od 76 bodova. Ukupno je 194 učenika 8. razreda steklo pravo učešća na Republičkom takmičenju.

Podsećamo da, po našem Pravilniku, plasman na sledeći nivo stiču učenici koji zadovolje jedan, drugi ili oba kriterijuma. Diplome koje osvajaju po osnovu broja bodova, ne znače i plasman.

Ispred tima za organizaciju takmičenja,
dr Srđan Stamenković, koordinator takmičenja
Jasna Kovačević, sekretar takmičenja

 

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.