Zanimljive biljke
Quote from Guest on 30th април 2017, 1:26 amOvde mozete dodavati sve biljke za koje smatrate da su posebno zanimljive.
Ovde mozete dodavati sve biljke za koje smatrate da su posebno zanimljive.
Quote from Guest on 30th април 2017, 1:26 amZmajeva krv je drvo (Dracaena draco) koje ima gustu crvenu smolu koja drvetu daje izgled kao da krvari kada se iseče. Ova subtropska biljka formira ogromnu krošnju, nalik kišobranu i može rasti stotinama godina, ali je trenutno označena kao ranjiva na istrebljenje, baš zbog smole koja joj je zaštitni znak. Ta smola se koristi u tradicionalnoj medicini, za bojenje violina, pa čak i za balsamovanje preminulih.
Zmajeva krv je drvo (Dracaena draco) koje ima gustu crvenu smolu koja drvetu daje izgled kao da krvari kada se iseče. Ova subtropska biljka formira ogromnu krošnju, nalik kišobranu i može rasti stotinama godina, ali je trenutno označena kao ranjiva na istrebljenje, baš zbog smole koja joj je zaštitni znak. Ta smola se koristi u tradicionalnoj medicini, za bojenje violina, pa čak i za balsamovanje preminulih.
Quote from Vojin Savić on 28th мај 2022, 3:40 pm
Quote from Vojin Savić on 28th мај 2022, 3:42 pmovu biljku nalazim veoma zanimljivom, ne znam koja je, ali znam da na njoj stoji hibrid patka-žirafa
PS: najverovatnije je trava :=)
ovu biljku nalazim veoma zanimljivom, ne znam koja je, ali znam da na njoj stoji hibrid patka-žirafa
Quote from Vojin Savić on 28th мај 2022, 3:43 pmQuote from Vojin Savić on 28th May 2022, 3:42 pmovu biljku nalazim veoma zanimljivom, ne znam koja je, ali znam da na njoj stoji hibrid patka-žirafa
homo si vrana
Quote from Vojin Savić on 28th May 2022, 3:42 pmovu biljku nalazim veoma zanimljivom, ne znam koja je, ali znam da na njoj stoji hibrid patka-žirafa
homo si vrana