Зашто нема нових објава на Био-блогу?

Зашто нема нових објава на Био-блогу? 1

Ако занемаримо увођење ванредног стања које ће значајно утицати на даљи ток такмичења, за ово такмичење можемо рећи да је прошло сасвим добро.

Наиме тестови су били коректни, ученици и наставници задовољни. У групи “Такмичење из биологије” није било превелике дискусије, што можемо сматрати успехом јер није било замерки, чак је и похваљена организација.

Наш тим се доста потрудио око извештавања о самом такмичењу, што су посетиоци и препознали.

Међутим некако наши уредници имају осећај да нешто у целој причи фали. А то је свакако сложићете се чланак о такмичењу на био-блогу ( https://bioloskiblog.wordpress.com/ ).

Уколико нисте чули за био-блог онда сте сигурно дуже време уназад провели у некој врсти офлајн самоизолације, али уколико постоје такви биолошки блог је укратко култно веб место из биологије.

Иако је само годину дана млађи од нашег сајта блог Методичара (Дејана Бошковића) је за кратко време постао водећи блог у настави биологије.

На њему смо и ми пронашли инспирацију за покретање сајта. Као и код нас најпопуларнији чланци на блогу су о такмичењу.

Шта нам је то ове године недостајало?

Методичар на био-блогу из године у годину објављује рецензије и евалуацију тестова, посредује као званични блог сбд-а са ученицима, ажурно извештава о такмичењу.

Али оно што нам је највише недостајало јесте дискусија о такмичењу на блогу. Иако се од отварања групе публика мало расејала, биолошки блог је топоним за дискусију о такмичењу.

Зашто нема нових објава на Био-блогу? 2

Подсетимо се чувеног општинског такмичења 2016. године где је биолошки блог био један од важних чиниоца у разрешивању ситуације око такмичења.

Зашто нема нових објава на Био-блогу? 3

Дакле можемо рећи да биолошки блог сумира и ставља тачку на свако такмичење .

Међутим ове године је то изостало. Зашто?

Одговор је корона вирус.

Не није оно што можда помишљате , наш Методичар је сасвим добро. Наиме због увођења ванредног стања почела је са радом настава на даљину путем РТС 3 канала. И поставља се питање ко би могао да предаје биологију , ако не Дејан Бошковић. Наиме како је министарство за наставнике- учеснике у пројекту изабрало иновативне наставнике , спољне сараднике министарства јасно је да је Дејан Бошковић први избор.

Дакле од данас (данас је емитована прва епизода) Дејан Бошковић је постао национални наставник у пуном смислу те речи.

Зашто нема нових објава на Био-блогу? 4

Прво предавање из биологије у сколопу пројекта настава на даљину је управо Дејаново предавање које можете погледати овде.

Зашто смо написали овај пост?

Осим да привучемо читаоце 🙂 овај пост смо написали:

  • Како би се захвалили Дејану што смо бар преко тв постали његови ђаци.
  • Како би га мотивисали да на великом одмору (блока реклами у његовом случају) напише неки чланак на блогу, а не да сазнајемо од CIA,FBI,CSI шта је са њим.
  • Како би мотивисали ђаке да посете предавања на ртс планети.
  • Како би промовисали пројекат наставе на даљину.

Како би се захвалили свима онима који огромно време одвајају за реализацију пројекта наставе на даљину. Наиме када на био блогу нисмо добили чланак о такмичењу, можете да предпоставите колико је времена издвајају наставници за припрему материјала, који вам је бесплатно доступан.

И зато #Цените_то.

И не заборавите да #ОстаниКодКуће !

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.