Otkrivene nove vrste životinja u prašumama Malezije

Otkrivene nove vrste životinja u prašumama Malezije 1

U prašumama Malezije, naučnici su pored novih vrsta, otkrili i neke životinje za koje se ranije mislilo da ne stanuju u ovom delu sveta.

Oko 100 naučnika odlučilo se na ekspediciju istraživanja malezijskih prašuma, a ono što su pronašli ih definitivno nije razočaralo. Pored novih vrsta, istraživači su pronašli i životinje koje nikada ranije nisu zabeležene da su viđene na ovom prostoru.

Pored nove vrste “škorpiona duha”, jedno od najstarijih rodova na Zemlji, otrkivena je i nova vrsta tardrigada, sićušnog beskičmenjaka koji u ovom predelu žive u mahovinama i na lišajevima.

Otkrivene nove vrste životinja u prašumama Malezije 2Nikad pre viđene vrste

Uz to, naučnici su otkrili da stvorenja koja dosad niko nije zabeležio da postoje u ovom delu sveta. Tako su istraživači naišli na letećeg lemura, daursku lastu i na jednu vrstu minijaturnog jelena. Uz to, otkrili su jednu vrstu pauka koja nije viđena otkako je otkrivena 1800-tih godina.

Iz tima su izjavili da će u narednim godinama analizirati jedinke koje su pronašli tokom ekspedicije i da veruju da će u tom procesu otrkiti još vrsta.

Izvor: http://edukacija.rs/nauka-i-tehnologija/otkrivene-nove-vrste-zivotinja-u-prasumama-malezije

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.