Šta posetiti na festivalu Nauk nije bauk

Šta posetiti na festivalu Nauk nije bauk 1

Ostalo je još par sati do početka devetog festivala Nauk nije bauk , te smo za Vas izdvojili par postavki za koje smatramo da bi Vam bile posebno zanimljive.

1. Svi ritmovi srca

Šta posetiti na festivalu Nauk nije bauk 2Zavirite sa nama u čarobno biološko-hemijsko carstvo srca i krvotoka. Oduvek se verovalo da je srce simbol i pokazatelj ljubavi. Međutim, savremena nauka dokazuje da je srce životna pumpa a da ljubav obitava nešto više, u našem mozgu. Pridružite nam se na putu u zanimljivi svet srca i krvotoka. Otkrićemo od čega se krv sastoji, kako srce radi i da li je krv obavezno crvene boje kod svih živih bića. Ponesite sa sobom dobro raspoloženje, a ostalo prepustite nama. Obećavamo vam da ćete na zanimljiv način saznati nešto novo.

2.Hemija i biologija pokreću svet

Šta posetiti na festivalu Nauk nije bauk 3Magija baterije , alkohol i droga hemija je stroga.
Da li želite da uradite najbolji selfi? Slikaćemo se sa vama, bez hemije, a naš Galaxy Note7 neće eksplodirati! Objasnićemo vam zašto recikliramo baterije, šta radimo posle sa njima i ako imate nekog krokodila pri ruci, povedite ga sa sobom da proverimo šta se dešava sa njegovom kožom usled promena.Molekularna gastronomija predstavlja novi i moderan oblik pripreme zanimljivih jela u obliku pene i želea od povrća, vrućeg sladoleda, bombona od maslinovog ulja ili kavijara od dinje i lubenice. Ovako zanimljivi ogledi i kombinacija biomolekula predstavlja „školu čula, mirisa i ukusa“ i približava se metodama moderne umetnosti.

3. Biologija na delu

Slika postavke Biologija na deluPažnja,pažnja, otvara se škola mikroskopiranja! Želimo da baš vi budete naš prvi učenik.Imaćete kratku obuku za rad na mikroskopu i moći ćete da gledate trajne i nativne preparate (morfoanatomski preparati biljaka, histološki preparati, akvatični insekti, trajni preparati bakterija, mikroalgi i mikrogljiva, nativni preparati protozoa). Upoznaćete se sa našom zbirkom insekata, disekcijom školjke, izolacijom DNK iz jagode, morfoanatomskim preparatima biljaka, a za kraj ćemo organizovati izložbu mutantnih linija Drosophila melanogaster.Upis je u toku, čekamo vas.

4.Gljive -hrana,otrov i lek

Šta posetiti na festivalu Nauk nije bauk 4Edukacija najširih masa za prepoznavanje otrovnih gljiva u prirodi i sprečavanje trovanja gljivama. Primenu gljiva u ishrani gojaznih i osoba obolelih od dijabetesa. Primenu gljiva u ishrani kao najboljih antioksidanasa za podizanje imuniteta organizma..

 

5.Ako koristiš – gubiš!

20151218_115420Svi smo svesni da je droga štetna, ali koliko zapravo znamo o najvećem demonu današnjeg vremena? Upoznaćemo vas sa uzorcima različitih vrsta droga, dobiti informacije o njihovom dejstvu, opasnostima i rizicima. Takođe, učesnici će biti u mogućnosti da testiraju i provere nivo znanja o narkoticima. Najbolje obavešteni će biti nagrađeni, a na štandu će biti i veoma zanimljivog propagandnog materijala i najnovijih informacija o uzrocima i prevenciji zavisnosti od kockanja.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.