Šta posetiti na festivalu nauke u Beogradu

Šta posetiti na festivalu nauke u Beogradu 1

Ove godine na festivalu nauke u Beogradu možete posetiti više od 50 postavki iz različitih oblasti nauke, a mi smo za vas spremili top 5 postavki iz oblasti biologije.

1.Svi ritmovi srca

Videćete 3D modele krvotoka beskičmenjaSS S. MArkovic Niska i kičmenjaka, čekaju vas razne edukativne igrice, modelovanje i bojenje i još svašta nešto… Ponesite sa sobom dobro raspoloženje, a ostalo prepustite nama. Obećavamo vam da ćete na zanimljiv način saznati nešto sasvim novo. I da, sigurno ćete bolje poznavati svoje srce! A svi znamo koliko je to važno!

2.Zaronimo u vode kopna

bid J. PancicUpoznaćemo vas sa geografskim i ekološkim razlikama i svakodnevnim životom stanovnika ovih divnih ekosistema. Predstaviće vam se: pijavica, žaba, riba i mnoge sićušne životinje koje dosad niste videli.  Otkrivamo čitav novi svet pun velikih tajni i misterija.

3.Nauka na mestu zločina

Detekcija drogNKTC-MUP Srbijee, biološki tragovi, izazivanje otisaka papilarnih linija, tragovi gazeće površine obuće, otkrivanje falsifikata… pravi detektivski posao. Simuliramo lice mesta krivičnog dela, a vas kroz praksu upoznajemo sa uređajima i metodama koje se koriste prilikom rasvetljavanja zločina i identifikacije izvršioca.

4.Intaligencija biljaka

CPNUBiljka nema oči, ali registruje i koristi svetlost. Biljka nema nos, ali detektuje različite mirise (postoji čitava parfimerija koju čita biljni svet). Biljka nema kožu, ali detektuje dodir. Biljka nema uši, ali čuje kad neko jede.Svaki naš eksponat predstavlja analogiju između ljudskih čula i čula biljke. Važno je da ih upoznate. Zbog planete, zbog života uopšte, a najpre zbog vas samih. Vidimo se da proćaskamo sa biljnim svetom.

5.Armija našeg organizma

Oduvek su vas zanimale građa, funkcija i uloga ćelija imunskog sistema? Odličan ABOBArazlog da posetite ovu postavku, koja će sa nekoliko aspekata posetiocima svakog uzrasta objasniti sve aktivnosti imunskog sistema.3D modeli, slike i animacije uz fenomenalnu mogućnost da igrate igricu „ko će pobediti“ u ratu suprotstavljenih različititih antigena i ćelija imunskog sistema. Biće nam totalno zabavno i steći ćemo dobar imunitet!

 

 

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.