Коначне ранг листе општинског такмичења из биологије

Коначне ранг листе општинског такмичења из биологије 1

Cestitamo svim ucenicima i njihovim nastavnicima na postignutim rezultatima!

Zahvaljujemo se skolama domacinima, opstinskim aktivima nastavnika i Skolskim upravama na efikasnoj organizaciji ovog nivoa takmicenja i na dostavljenoj dokumentaciji koja je omogucila fromiranje konacnih rang lista. Zahvaljujemo se na pristiglim zahtevima za korekciju i izvinjavamo se za prospuste koji su bili do nas. Prema nasoj evidenciji, uneli smo sve podatke i korekcije koje su nam stigle ma zvanican nalog takmicenja

U prilogu mozete da preuzmete konacne jedinstvene rang liste sa takmicenja iz biologije za osnovne skole, za ucenike od V-VIII razreda, sacinjene na osnovu rezultata koje smo dobili od skola-domacina ovog takmicenja. Nakon naknadne provere unosa i ponovne obrade podataka kao i dopunskih provera koje smo vrsili, formirali smo konacne liste svih ucesnika takmicenja koji su osvojili bodove, i identifikovali ucenike plasirane za dalji nivo takmicenja po oba kriterijuma predvidenih nasim Pravilnikom. Time smo prikazali sve relevantne rezultate takmicenja.

Svi ucenici/ce koji u poslednjoj koloni rang listi odgovarajuceg razreda imaju upisano 1, 2, ili 3, su stekli pravo da ucestvuju na okruznom/gradskom takmicenju bez obzira na broj osvojenih bodova. To odgovara prvom kriterijumu za plasman po Pravilniku. Tu ucenici/ce su osvojili prvo, drugo ili trece mesto na rang listama skola domacina opstinskog takmicenja po listi skola koju smo dobili od Skolskih uprava, a te rang liste su nam skole domacini poslali u obliku Priloga 4 dokumentacije o takmicenju. Ti rezultati su bili poznati istog trenutka kada su skole domacini objavili svoje rang liste sa rezultatima takmicenja. Prema nasoj evidenciji nije bilo korekcija bodova koje bi dovele do promene direktnih plasmana.

Po drugom kriterijumu za plasman na gradsko/okruzno takmicenje, svi ucenici/ce koji su medu najboljih 20% rangiranih ucenika/ca na jedinstvenoj listi, sticu plasman na gradsko/okruzno takmicenje. Taj broj je odreden na osnovu broja ucenika koji su osvojili bodove na testu po osnovu kojeg su rangirani. Ukupan broj ucenika je povecan (u celini i u svakom razredu), sto je dovelo do odredenih promena u rangu na koji se postavlja prag po ovom kriterijumu

Ucenici su, dakle, steli pravo da se takmice na sledecem nivou po kriterijumu 1, kriterijumu 2, ili po oba kriterijuma.

Podsecamo da diplome i pohvale koje ucenici i nastavnici dobijaju po Pravilniku ne znace istovremeno i plasman. One mogu posluziti za ostvarivanje dodatnih prava ucenika i nastavnika po propozicijama skola i lokalnih zajednica.

Plasman na sledeci nivo je vidljiv iz prilozenih rang listi. Zbirno,

Razred
Ukupno evidentiranih
Ucenici sa bodovima
Plasman 20%
Preostali sa direktnim plasmanom
Ukupno plasiranih

Peti
3674
3612
755
262
1017

Sesti
3534
3480
795
282
1077

Sedmi
3138
3088
631
272
920

Osmi
2598
2527
576
266
842

Ukupno
12944
12707

3856

Rezultati se mogu preuzeti ovde a dostupni su i na internet stranici Bioloskog Fakulteta. Molimo skole domacine-prosledite ove informacije svim ucesnicima takmicenja u Vasoj skoli.

S postovanjem,

dr Srdan Stamenkovic, koordinator takmicenja

Jasna Kovacevic, sekretar takmicenja

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.