Kalkulator plasmana na takmičenju: Zvanično tumačenje odredba o rangiranju učenika

Kako se veliki broj postavljenih pitanja u grupi “Takmičenja iz biologije” odnosi na rangiranje i plasman na naredni nivo takmičenja, Biologijakp je kontaktirala Institut za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu (ovogodišnjeg koordinatora takmičenja za šesti razred),

Od tima za organizaciju takmičenja sa Kragujevačkog PMF-a vrlo brzo smo dobili odgovor, te želimo da im se ovom prilikom zahvalimo na ažurnosti i na vrlo profesionalnoj korespodenciji.

Sa opštinskog/okružnog na okružno/republičko takmičenje plasman ostvaruju SVI učenici koji su osvojili prvu, drugu ili treću nagradu (mesto) na opštinskom/okružnom takmičnjeu.

Minimalan broj bodova potrebnih za PRVO MESTO se određuje tako što se najpre izračuna 5% od najboljeg rezultata u opštini/okrugu, zatim se od najboljeg rezultata oduzme ptethodno izračunatih 5%. Dobijena razlika predstavlja MINIMALNI BROJ BODOVA ZA PRVO MESTO

Minimalan broj bodova potrebnih za DRUGO MESTO se određuje tako što se od minimalnog broja bodova za PRVO MESTO oduzme 5% od najboljeg rezultata za opštinu/okrug.

Minimalan broj bodova potrebnih za TREĆE MESTO se određuje tako što se od minimalnog broja bodova za DRUGO MESTO oduzme 10% od najboljeg rezultata za opštinu/okrug.

Vaš plsaman i granice za svako mesto ponaosob možete da izračunate preko ovog kalkulatora:
Kliknite na dugme “Proveri” kako biste proverili svoj plasman na takmičenju.
Minimalan broj bodova za prvo mesto: N/A
Minimalan broj bodova za drugo mesto: N/A
Minimalan broj bodova za treće mesto: N/A

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.