Могуће одржавање такмичења из биологије ове године

Могуће одржавање такмичења из биологије ове године 1

Пандемија корона вируса је у великој мери утицала на образовни систем. Због епидемиолошких мера организација такмичења била је отежана, те је одлука Српског биолошког друштва била да се такмичења из биологије не организују. Ове године имамо незваничне индиције да ће се такмичење поново одржати након 2 године паузе.

Наиме, на сајту министарства просвете објављен је календар такмичења и смотри ученика основних и средњих школа. У календару су предвиђени термини за одржавање такмичења из биологије.

Могуће одржавање такмичења из биологије ове године 2
Календар такмичења из биологије за основне школе
Могуће одржавање такмичења из биологије ове године 3
Календар такмичења из биологије за средњу школу

Према информацијама из календара реализатор такмичења за основне школе је Биолошки факултет Универзитета у Београду, док је реализатор за основне школе Департман за биологију ПМФ-а у Новом Саду.

На сајтовима организатора и реализатора (Српског биолошког друштва, Биолошког факултета у Београду и ПМФ у Новом саду) још увек нису објављене информације о такмичењу као ни правилник.

Треба напоменути да је такмичење из биологије и прошле године било предвиђено календаром, међутим СБД је донео одлуку да се такмичење не организује.

Уколико би се такмичење ове године организовало, оно би могло да донесе одређене новине о којима се дуже време причало. Пре свега значајно је измењен образовни план и програм како за ученике основних тако и за ученике средњих школа , те би ово било прво такмичење по новом наставном плану. Осим тога спекулисало се о потенцијалним новим модалитетима такмичења. Оно што је сигурно, јесте то да ће ученици уколико се ове године одржавају такмичења имати доста времена за припрему, пошто је календаром школско такмичење планирано средином марта.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.