Тестови са школског такмичења из биологије 2023

Тестови са школског такмичења из биологије 2023 1

Како је истекао превиђени рок за организацију и одржавање школских такмичења, а општинско такмичење нам је пред вратима јавно објављујемо тестове које је наш тим ове године припремио за школско такмичење. Ови тестови су корисни за евалуацију и систематизацију градива пред општинско такмичење. Тестове и решења у пдф формату можете преузети у прилогу, док су у интерактивном облику доступни на нашој “Биологијакп е-учионици“.

Овом приликом још једном позивамо наставнике који су користили наше тестове за школско такмичење (у целости или модификоване) да попуне евалуациони упитник на нашем сајту.

Тестови са школског такмичења из биологије 2023 2

This Post Has 6 Comments

  1. Jasna

    Dva udžbenika koja su bila dostupna mom detetu (jedan preporučen od škole -Vulkan izdavaštvo i jedan besplatan – fondacija Alek Kavčić) apsolutno ne pokrivaju mnoga pitanja u testu za šesti razred koji je ovde postavljen. Terminologija apsolutno nepoznata, gradivo skoro menjano, knjige različite deca treba da odustanu od takmičenja dok se jednom svi ne usaglase.

  2. Петра

    Одржавање школског такмичења у различитим терминима је довело до тога да је надметање апсолутно нерегуларно. Поједини ученици су дошли до тестова пре такмичења.

  3. Student

    Niz gresaka u zadatku 10 za sesti razred. Faktor X koji je ucrtan na sliku ima svoju drugaciju osu koja nije ucrtana. Organizam A, prema slici, nije negativno povezan sa faktorom X jer on nastavlja da prati svoju prethodnou sinusoidalnu funkciju. Stavise, posto populacija organizama A ne opada u poslednjem segmentu kada drasticn opade broj organizma B i odnos predator plen izmedju A i B postaje upitan. Najzad, ovo istrazivanje je terensko ali takodje i korelaciono. Sve u svemu, krajnje neprecizno postavljen zadatak cija su zvanicna resenja polovicne tacnosti u najboljem slucaju.

  4. Tanja

    Poštovani, gde možemo saznati koje su škole domaćini za opštinsko takmičenje(Bg) ? Hvala

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.