Школско такмичење из биологије 2023: РЕШЕЊА ТЕСТОВА И УПУСТВО ЗА БОДОВАЊЕ

Школско такмичење из биологије 2023: РЕШЕЊА ТЕСТОВА И УПУСТВО ЗА БОДОВАЊЕ 1

Поштовани наставници,

Пре свега дугујемо Вам извињење због кашњења и одлагања у вези објављивања решења. Због неодложног путовања у иностранство администратора сајта и аутора тестова нисмо били у могућности да припремимо раније решења за објављивање услед ограничених могућности за транспорт рачунарске опреме у иностранство.

У периоду боравка у иностранству администратора приоритет нам је била дистрибуција тестова наставницима и отварање наставничких корисничких налога на сајту. Сама дистрибуција тестова је представљала посебан изазов имајући у виду ограничену рачунарску опрему (сви захтеви су процесурирани преко телефона) и ограничену доступност интернет конекције.

Имајте у виду да је обрађено више од 150 захтева за доделу улоге наставника, а да је за обраду захтева потребно минимум 2 минута. Те је само за одговарање на захтеве било потребно издвојити више од 5 сати, поред осталих обавеза.

Подсећамо Вас да је од ове школске године у примени нови систем за преузимање тестова који подразумева преузимање тестова уз помоћ посебног наставничког налога. У вези са тим приметили смо да велики број колега није погледао посебно припремљено видео упуство, те смо добијали питања на која је већ било одговорено у њему. Ово је додатно успорило порцес дистрибуције тестова.

Тим техничке подршке је до сада свим наставницима који су поднели захтев за тестове, а нису имали кориснички налог отворио налог. Такође велики број наставника није потврдило регистрацију путем активационог линка који је аутоматски прослеђен на мејл приликом отварања корисничког налога, те су тај посао обавили администратори.

Овом приликом још једном апелујемо на заинтересоване наставнике да захтев за преузимање тестова упуте искључиво на мејл адресу [email protected] на тај начин могу бити сигурни да ће њихов захтев бити обрађен. Нисмо у могућности да пропратимо захтеве који су послати на друге мејлове.

Апелујемо на колеге да решења и тестове не прослеђују другим наставницима, већ да их упуте на званичну процедуру за преузимање тестова.

Решења тестова улоговани корисници са наставничким налогом могу преузети у прилогу овог поста или на страници на којој су преузели тестове.

Уколико желите да подржите наш рад можете да уплатите донацију по вашем избору на жиро рачун: 265-0000006084532-65.

Школско такмичење из биологије 2023: РЕШЕЊА ТЕСТОВА И УПУСТВО ЗА БОДОВАЊЕ 2
Школско такмичење из биологије 2023: РЕШЕЊА ТЕСТОВА И УПУСТВО ЗА БОДОВАЊЕ 3
Садржај је доступан само за улоговане наставнике. Молимо Вас да се пријавите.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.