Министарство: Нема одлагања такмичења због корона вируса

Министарство: Нема одлагања такмичења због корона вируса 1

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је, поводом коронавируса у Србији да “релевантни показатељи не указују на потребу обуставе рада”, а да се стање у школама и вртићима прати на дневном нивоу.

У последњем допису Министарства просвете образовним установама се наводи да се рад у васпитно-образовним установама обавља редовно, “јер у овом тренутку сви релевантни показатељи не указују на потребу обуставе рада”.

“Ови показатељи прате се на дневном нивоу и реаговаће се у складу са пристиглим подацима. Посебно напомињемо, да је директор установе одговоран да се мере високог нивоа хигијене редовно спроводе”, наводи се у саопштењу и додаје да ће за спровођење свих мера санитарна и просветна инспекција појачати своје присуство у школама и вртићима.

Министарство просвете наводи да је “потребно родитељима скренути пажњу да се због безбедности њихове деце и безбедности других, обрате надлежним здравственим институцијама уколико примете било какве симптоме код деце који би могли да указују на присуство вируса, на телефоне епидемиолошке службе: 064/ 894 52 35 и 011 /268 45 66.

“Директори су дужни да воде евиденцију о броју деце, ученика и запослених који су одсутни из здравствених разлога и да на дневном нивоу извештавају надлежну Школску управу. Све манифестације и приредбе у затвореном простору, које су планиране за више од 100 ученика се одлажу, а не треба дозволити већа окупљања деце и ученика по холовима и ходницима за време одмора”, наводи се у саопштењу.

Из Министарства просвете наводе да се такмичења и смотре ученика не одлажу, већ да је потребно да се ученици окупе на отвореном простору као што је школско двориште, након чега ученике треба постепено уводити у учионице. Екскурзије, настава у природи и друга путовања на територији Републике Србије, за сада, се не одлажу, с тим да се приликом реализације поштују све препоруке у погледу окупљања (до 100 ученика) и одржавања хигијене.

Извор:mpn.gov.rs

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.