Обавештење о тестовима за школско такмичење 2020

Обавештење о тестовима за школско такмичење 2020 1

Биологијакп је као и ранијих година у циљу пружања помоћи наставницима око реализације школског такмичења припремила тестове за школско такмичење. Тестови су направљени за ученике седмог и осмог разреда који према актуелном правилнику једино могу да се такмиче.

Обим градива на школском такмичењу индентичан је као и на општинском:

  • За ученике VII разреда градиво од почетка школске године закључно са наставном јединицом “Повезаност жлезда са унутрашњим лучењем и нервног система. Поремећаји у раду жлезда са унутрашњим лучењем”.
  • За ученике VIII разреда градиво од почетка школске године закључно са наставном јединицом “Антропогени екосистеми; угроженост и могућности заштите

Тестови су израђени по актуелним стандардима постигнућа Звода за вредновање квалитета образовања и васпитања.

Питања су концепирана тако да се тражи функционално и практично знање из биологије тј. да се тражи повезивање градива,логичко размишљање и расуђивање.

Нека питања су позната у циљу популаризације биологије. Број познатих питања се смањује по разредима.

Водили смо рачуна да питања имају корелацију са осталим наукама првенствено из физике,математике и хемије.

Тестови ће бити објављени 26. фебруара у 10 часова на посебној страници која ће бити заштићена лозинком.

Заинтересовани наставници шифру могу да добију једино путем мејла [email protected] .  У мејлу се обавезно морају навести следећи подаци: име и презиме, пребивалиште , радно место. Уз то неопходно је приложити неки документ из којег се може потврдити тачност наведених података.

На мејлове који не садрже наведене податке неће бити прослеђена лозинка.

Професори већ сада могу да пошаљу захтев за тестове и уколико испуњавају све услове шифра ће им бити прослеђена одмах по објављивању тестова. Професори који су претходних година преузимали тестове не морају да шаљу документацију поново.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.