Важне информације и сатница републичког такмичења из биологије за основце

Важне информације и сатница републичког такмичења из биологије за основце 1

Републичко такмичење из биологије за основне школе ће се одржати у недељу 19. маја 2024. на Биолошком факултету Универзитета у Београду (Студентски трг 3-зграда Филолошког факултета). Сатницу републичког такмичења из биологије можете преузети у прилогу.

Важне информације

Потребно је да ученици понесу са собом:

  • 1.Ђачку књижицу са сликом ради идентификације (потребно при регистрацији и улазу у салу за полагање)
  • 2. Прибор за писање (обавезна хемијска оловка) и по потреби флашица са водом
  • 3. Изјава сагласности за ученике осмог разреда (коју предају при регистрацији)

Приликом регистрације, ученици ће добити коверту са шифром, коју треба чувати до краја такмичења. Коверта са шифром је једини документ који ученика повезује са тестом, па скрећемо пажњу да је потребно посебно водити рачуна о њој. Шифру треба уписати на тест приликом полагања.

Ученици VIII разреда морају имати са собом оверену посебну Сагласност .Уколико ученик нема ову сагласност родитеља (старатеља), његово име и подаци неће бити укључени на списак учесника Републичког такмичења на сајту Министарсва просвете. Овај документ потписује родитељ (старатељ) и никакве накнадне овере (и у школи и ван ње) нису потребне. Сагласност можете преузети у прилогу.

Сагласност коју су ученици VII разреда предали на општинском такмичењу, важи и за републички ниво такмичења (није потребно доносити папир).

Употреба и уношење мобилних телефона и сличних електронских уређаја у салу за полагање је забрањено. Из разлога безбедности, мобилни телефони, као и све личне ствари и гардероба ученика за време  полагања теста остају код њихових наставника.

Додатни садржаји

Организатори такмичења су и ове године припремили додатне садржаје за ученике и њихове менторе у циљу популаризације биологије и пружања бољег такмичарског искуства. Ове године предвиђена је  посета за ученике и наставнике Ботаничкој башти „Јевремовац“ Биолошког факултета у Београду (улаз је бесплатан).

Све активности одвијаће се у пратњи студената-волонтера Биолошког факултета у Београду.

За све додатне информације, можете се обратити  члановима организационог тима, који ће бити видно обележени.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.