Бесплатне припреме за малу матуру за све ученике у Србији

Бесплатне припреме за малу матуру за све ученике у Србији 1

У периоду од 13. до 17. јуна 2022. године сви ученици основних школа широм Србије моћи ће да учествују у „Недељи мале матуре на ПМФ-у“, односно да похађају бесплатне припреме за малу матуру и то из: математике, физике, хемије, биологије и географије. Припреме ће се одржавати онлајн, преко платформе која омогућава истовремено учешће и до 10.000 ученика. Ове часове ће држати искусни професори са Природно-математичког факултета у Новом Саду. Ученици неће бити само пасивни посматрачи, него активни учесници ових часова – моћи ће у реалном времену да решавају задатаке и постављавају питања предавачима. Сви часови ће бити снимљени и ученици ће моћи и одложено да их погледају.

Ученици, односно њихови родитељи само треба да се бесплатно региструју на порталу на којем ће бити постављени линкови за часове, снимци тих часова, као и остали корисни материјали (edumoodle.pmf.uns.ac.rs).

Сваког дана током „Недеље мале матуре на ПМФ-у“, ученици ће слушати припрему за малу матуру из по једног предмета и то:

  • понедељак, 13.6.2022. од 11 часова – физика;
  • уторак, 14.6.2022. од 11 часова – математика;
  • среда, 15.6.2022. од 11 часова – хемија;
  • четвртак, 16.6.2022. од 11 часова – биологија;
  • петак, 17.6.2022. од 11 часова – географија.

ПМФ у Новом Саду је прошле године организовао по први пут припреме за малу матуру из математике, на којима је учествовало неколико хиљада основаца. Позитивна искуства и реакције ученика су нам и били основни мотив да и ове године држимо ове припреме и то из свих области које се изучавају на нашем факултету. На тај начин желимо да помогнемо основцима да што боље положе малу матуру и упишу жељене школе.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.