Записник са састанка СБД-а и допис министру просвете

Записник са састанка СБД-а и допис министру просвете 1

На састанку Српског биолошког друштва одржаног дана 22.новембра 2018. године састављен је допис министру просвете,науке и технолошког развоја Републике Србије.

Састанак се тицао важних тема везаних за наставу биологије ,а највише новог образовног плана и програма у гимназијама. Састанку су присуствовали професори основних и средих школа , представници Биолошког факултета у Београду , представници департмана за биологију са више факултета  и  представник Министарства просвете.

На предлог актива професора биологије Београда на састанку се такође расправљало о такмичењу за ученике 5. разреда , али како то није главна тема састанка нису донете конкретне одлуке . Више о томе можете прочитати на Биo-блогу, чији је уредник лично присуствовао састанку.

Такмичење за пети још увек неизвесно

Као што знате, у прошли четвртак је било окупљање чланова СБД-а на коме су могли да присуствују и заинтересовани наставници. Пошто, сада већ традиционално, наставници из основних школа нису били заинтересовани, састанку смо присуствовали председница Стручног актива наставника биологије Београда Албина Холод и ја. Зато је било представника наставника из средњих школа, који имају проблеме….

У прилогу можете преузети допис министру и допис АББ


Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.