Пола деценије постојања

Пола деценије постојања 1

На данашњи дан пре тачно пет година запловили смо интернет пространствима са циљем промовисања биологије у основним школама. 

У почетку смо били мали сајт локалног карактера на коме су биле презентације са часова биологије. Сајт је у почетку имао само неколико страница и првобитно био на домену biologijakp.webs.com 

Пола деценије постојања 2
старом сајт је могуће приступити путем адресе http://stari.biologijakp.com/

 Годину дана касније започет је наш први велики пројекат-дигиталне лекције из биологије . Услед техничких ограничења креиран је помоћни сајт са лекцијама.

Пола деценије постојања 3
Новогодишњи дизајн помоћног сајта

Из дана у дан број лекција је растао , а са њим и квалитет истих .  Лекције смо обогатили анимацијама,квизовима и презентацијама. Убрзо је наш труд био запажен код многих ученика и сајт добија високу посећеност.

Пола деценије постојања 4

Криза око општинског такмичења из биологије 2016 године , допринела је прикључивању нових чланова у наш тим. Такође то је била и полазна мотивација за формирање групе “Такмичења из биологије”

Пола деценије постојања 5

Наш сајт је такође привукао пажњу  “Loopie” једне од најбољих хостинг компанија у региону и од 2016 године сајт се хостује на њиховим серверима. 

Преласком на нову платформу сајт је добио пријатнији, прегледнији и савременији кориснички интерфејс , такође омогућена је и реализација нових пројеката . Неки од њих су појмовник,форум,биобоок, тествови…

У току ове године покренут је сервис библиотека који омогућава корисницима приступ, преузимање и дељење  различитих корисних материјала и створени су технички услови за објављивање лекција за средњу школу.  Како наставници и професори чине велики удео посетиоца сајта у развоју је читиав низ алата намњен њима.

И на крају…

Захваљујемо се свим нашим сарадницима, пратиоцима и подржаваоцима  на неизмерној подршци. 

Израда и одржавање оваквог сајта не би били могући без ВАС!

Посебну захвалност дугујемо нашем генералном спонзору компанији Loopiа –  јер без њих сајт не би опстао до данас.

Такође посебно се захваљујемо веб дизајнеру Саши Илићу који је дизајнирао теме како и за стари тако и за нови сајт, као и професорки биологије Ђурић Зорици.

ЖИВЕЛИ!!!

Пола деценије постојања 6

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.