Седам година постојања

Седам година постојања 1

Увиђајући потребу за примену рачунарских технологија у настави биологије, пре тачно седам година основали смо сајт Биологијакп са циљем да ученицима и наставницима понудимо квалитетан онлајн наставни материјал из биологије. На тај начин постали смо  пионири онлајн наставе и неформално поставили стандарде у изради онлајн лекција.

Седму годину годину постојања дочекујемо у јеку пандемије вируса корона.  Пандемија је нажалост принудно стрмоглаво убрзала дигитализацију друштва.  Феномен  борбе за опстанак није присутан само у природи већ и у друштву. Структуре друштва и привреде која се не адаптирају на новонасталу ситуацију по законима еволуције осуђена су на изумирање. Образовање је једна од привредних грана која се веома брзо и успешно прилагодила на онлајн реалност.

 У оваквој ситуацији најбоље се виде плодови и значај нашег седмогодишњег рада. О томе најбоље сведоче статистике посећености сајта и прираштај нових пратилаца. Поред тога у току претходне школске године остварили смо сарадњу са бројним школама и наставницима у  погледу техничке подршке у извођењу онлајн наставе, коју смо наставили и надамо се да ће сарадња бити дугорочна. Наиме ставили смо на располагање платформу за извођење електронске наставе (Биологијакп е-учионицу) свим заинтересованим наставницима и школама.

Осим промена у настави вирус корона дао је значајан и одговоран задатак истраживачима и научницима. Велики број фундаменталних биолошких дисциплина дао је велики допринос у изучавању вируса и проналаску вакцине, која ће свакако допринети окончању пандемије. Молекуларна биологија је дала многе одговоре у проучавању короне и даће још многе.  Можемо сматрати за срећу у несрећи што је свет препознао значај биолога као научника и значај биологије у погледу научне писмености и борби против псеудонауке и спречавању ширења теорија завера.

Због тога овом приликом охрабрујемо све наше пратиоце који су заинтересовани за студије биологије да истрају у њиховим намерама.

Овим путем се такође захваљујемо свим нашим спонзорима и пријатељима, од којих би смо посебно истакли компанију Лоопиу, која нас дуги низ година спонзорише са хостингом.

Надамо се да ћемо се убрзо дружити и офлајн на неком од предстојећих фестивала науке, а самим тим и завршетку ове пошасти

            Живели.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.