Од ћелије до домена- распоред предавања

Од ћелије до домена- распоред предавања 1

Izložba „Od ćelije do domena — evolucija života na Zemlji“ ima za cilj da predstavi najvažnije evolucione događaje na Zemlji, objasni aktuelne naučne zaključke o nastanku života na našoj planeti i istakne načine na koje se život postepeno usložnjavao. Ovakvim pristupom, posetiocima izložbe pruža se jedinstvena prilika da steknu savremene uvide u dokaze i realnost evolucije.

Izložbu „Od ćelije do domena — evolucija života na Zemlji“ sačinjavaju tri međusobno povezane tematske celine. U prvoj tematskoj celini, jedinstveni eksponati modela hidrotermalnog izvora, prokariotske i eukariotske ćelije i ćelijskih organela prate aktuelna objašnjenja postanka života na Zemlji i evolucije ćelijske organizacije života.

Druga tematska celina izložbe usmerena je na opis dinamične evolucione istorije života na Zemlji. Primeri fosilizovanih ostataka biljaka i životinja predstavljaju ubedljiv dokaz o evolucionim promenama koje su se dešavale u dugom vremenskom opsegu na našoj planeti. Važno mesto u evolucionoj istoriji imaju i masovna izumiranja, a svakako najpoznatije među njima vezuje se za nestanak dinosaurusa.

Treća tematska celina bavi se nastankom i evolucijom roda Homo. Posebna pažnja posvećena je putevima migracija ljudi, naseljavanju kontinenata i objašnjenjima genetičkih i fosilnih dokaza o afričkom poreklu anatomski savremenog čoveka.

Nadamo se da će Vas stručna vođenja kroz izložbu, tematske radionice i naučno-popularna predavanja dodatno zainteresovati za oblast evolucione biologije.

Lokacija: Muzej nauke i tehnike Beograd

Sva predavanja počinju u 19 časova

Ciklus predavanja JPEG

Najava radionica JPEG

Sve aktivnosti JPEG

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.