Konacni rezultati okruznog takmicenja iz biologije 1

Na sajtu Biološkog fakulteta univerziteta u Beogradu objavljeni su konačni rezultati okružnog takmičenja iz biologije.Objavu Vam prenosimo u celosti.

Čestitamo svim učenicima i njihovim nastavnicima na postignutim rezultatima!

Zahvaljujemo se školama domaćinima, opštinskim aktivima nastavnika i Školskim upravama na efikasnoj organizaciji ovog nivoa takmičenja i na blagovremeno dostavljenoj dokumentaciji koja je omogućila ažuriranje i ispravljanje podataka za rang liste.

U prilogu možete da preuzmete konačne jedinstvene rang liste sa takmičenja iz biologije za osnovne škole, za učenike od V-VIII razreda, sačinjene na osnovu rezultata koje smo dobili od škola-domaćina ovog takmičenja, i korigovane na osnovu naših sopstvenih provera kao i dokumentacije i zahteva za korekciju podataka koje su nam dostavile škole.

Odlukom organizatora i realizatora, učenici koji su evidentirani u preliminarnim listama sa direktnim plasmanom, a čiji je plasman po tom osnovu korigovan zadržali su svoj tada ostvareni plasman(*).Svi učenici koji su nakon korekcije i ispravke podataka stekli direktan plasman dobili su odgovarajući status.

Ovim rang listama smo prikazali sve rezultate pkružnog/gradskog takmičenja, a po oba osnova propisnana Pravilnikom smo identifikovali sve učenike sedmog i osmog razreda koji su stekli pravo da se takmiče na republičkom takmičenju. Podsećamo da diplome i pohvale koje učenici i nastavnici dobijaju po Pravilniku ne znače istovremeno i plasman. Plasman na sledeći nivo je vidljiv iz priloženih rang listi.

Zbirno,

Peti razred:
– Ukupno evidentiranih: 1070
– Učenici sa bodovima: 1017

Šesti razred:
– Ukupno evidentiranih: 1029
– Učenici sa bodovima: 999

Sedmi razred:
– Ukupno evidentiranih: 990
– Učenici sa bodovima: 922
– Plasman 20% (uključujući i direktno plasirane): 211
– Preostali sa direktnim plasmanom: 30
– Ukupno plasiranih: 241

Osmi razred:
– Ukupno evidentiranih: 784
– Učenici sa bodovima: 712
– Plasman 20% (uključujući i direktno plasirane): 145
– Preostali sa direktnim plasmanom: 38
– Ukupno plasiranih: 183

Ukupno se na okružno/gradsko takmičenje plasiralo 3873 učenika/ca, od čega 2099 učenika/ca petog i šestog razreda, odnosno 1774 učenika/ca sedmog i osmog razreda. Bodove je osvojilo 3650 učenika/ca, od čega 2016 učenika/ca petog i šestog razreda i 1634 učenika/ca sedmog i osmog razreda.

Od 241 plasiranih učenika sedmog razreda plasman na republičko takmičenje steklo je 113 učenika/ca po osnovu oba kriterijuma, 98 učenika/ca samo po kriterijumu 2. i 30 učenika/ca samo po osnovu kriterijuma 1. propisanih Pravilnom, ukupno 241 što iznosi 26.14% učenika sedmog razreda sa bodovima.

Od 183 plasiranih učenika osmog razreda plasman na republičko takmičenje steklo je 82 učenika/ca po osnovu oba kriterijuma, 63 učenika/ca samo po kriterijumu 2. i 38 učenika/ca samo po osnovu kriterijuma 1. propisanih Pravilnom, ukupno 183 što iznosi 25.70% učenika osmog razreda sa bodovima.

Ovi rezultati biće dostupni i na internet stranici Srpskog biološkog društva.

S poštovanjem,
dr Srđan Stamenković, koordinator takmičenja
Jasna Kovačević, sekretar takmičenja,
Maja Dakić, sekretar takmičenja

Rezultati peti razred

Rezulati šesti razred

Rezultati sedmi razred

Rezultati osmi razred

This Post Has 3 Comments

 1. Visnja

  Ja nevidim da se nesto promenilo.I nije mi jedna stvar jasna kako je moguce da Bioloski i i fakultet sastavlja listu takmicara kad treba da bude samo dobar domacin i organizator.Ovako ispada da su deca probrana i to je veoma vidljivo. Veoma ponizavajuce i ruzno.Ja mislim da to treba prepustiti okruzima da izaberu svoje takmicare.Pa Nis nema samo 5 dece niti moze da cine 2 deteta 20% tako da su Niska deca ovaj put izvisla.

 2. Marijana

  U pravilniku pise
  1. direktno plasirani i
  2. “dodatno imaju 20% najbolje plasiranih”,
  a u obrazlozenju uz konacne liste
  1. plasman 20% racunajuci i direktno plasirane i
  2. “preostali sa direktnim plasmanom”!!!
  Po mom misljenju ovo nije isto!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.