Прелиминарне ранг листе општинског такмичења за целу Србију

Прелиминарне ранг листе општинског такмичења за целу Србију 1

Na sajtu Biološkog fakulteta u Beogradu objavljene su preliminarne rang liste opštinskog takmičenja za celu Srbiju. Ove godine organizatori su ispravili prošlogodišnju grešku i u proračunu za dodatnih 20% nisu uračunati direktno plasirani učenici.

Granice za prolazak su sledeće:

  • Peti razred-80
  • Šesti razred-85
  • Sedmi razred-86
  • Osmi razred-80

Objavu fakulteta Vam prenosimo u celosti, a rang liste možete preuzeti u prilogu.

Čestitamo svim učenicima i njihovim nastavnicima na postignutim rezultatima!

Zahvaljujemo se školama domaćinima, opštinskim aktivima nastavnika i Školskim upravama na efikasnoj organizaciji ovog nivoa takmičenja i na blagovremeno dostavljenoj dokumentaciji koja je omogućila fromiranje preliminarnih rang lista.

U prilogu možete da preuzmete preliminarne jedinstvene rang liste sa takmičenja iz biologije za osnovne škole, za učenike od V-VIII razreda, sačinjene na osnovu rezultata koje smo dobili od škola-domaćina ovog takmičenja. Nakon unosa i obrade podataka i onih oblika provere podataka koje smo, u saradnji sa školama domaćinima mogli da obavimo, formirali smo liste svih učesnika takmičenja koji su osvojili bodove, i identifikovali učenike plasirane za dalji nivo takmičenja po oba kriterijuma predviđenih našim Pravilnikom. Time smo prikazali sve relevantne rezultate takmičenja.

Svi učenici/ce koji u poslednjoj koloni rang listi odgovarajućeg razreda imaju upisano 1, 2, ili 3, su stekli pravo da učestvuju na okružnom/gradskom takmičenju bez obzira na broj osvojenih bodova. To odgovara prvom kriterijumu za plasman po Pravilniku. Tu učenici/ce su osvojili prvo, drugo ili treće mesto na rang listama škola domaćina opštinskog takmičenja po listi škola koju smo dobili od Školskih uprava, a te rang liste su nam škole domaćini poslali u obliku Priloga 4 dokumentacije o takmičenju. Ti rezultati su bili poznati istog trenutka kada su škole domaćini objavili svoje rang liste sa rezultatima takmičenja.

Po drugom kriterijumu za plasman na gradsko/okružno takmičenje, svi učenici/ce koji su među najboljih 20% rangiranih učenika/ca na jedinstvenoj listi, stiču plasman na gradsko/okružno takmičenje. Taj broj je određen na osnovu broja učenika koji su osvojili bodove na testu po osnovu kojeg su rangirani.
Učenici dakle, mogu steći pravo da se takmiče na sledećem nivou po kriterijumu 1, kriterijumu 2, ili po oba kriterijuma.

Podsećamo da diplome i pohvale koje učenici i nastavnici dobijaju po Pravilniku ne znače istovremeno i plasman. One mogu poslužiti za ostvarivanje dodatnih prava učenika i nastavnika po propozicijama škola i lokalnih zajednica.

Plasman na sledeći nivo je vidljiv iz priloženih rang listi.
Zbirno,
___________________________________________
Peti razred
Ukupno evidentiranih: 3569
Učenici sa bodovima: 3507
Plasman 20%: 744
Preostali sa direktnim plasmanom: 253
Ukupno plasiranih: 997
___________________________________________
Šesti razred
Ukupno evidentiranih: 3450
Učenici sa bodovima: 3398
Plasman 20%: 681
Preostali sa direktnim plasmanom: 302
Ukupno plasiranih: 983
___________________________________________
Sedmi razred
Ukupno evidentiranih: 3059
Učenici sa bodovima: 3014
Plasman 20%: 622
Preostali sa direktnim plasmanom: 282
Ukupno plasiranih: 904
___________________________________________
Osmi razred
Ukupno evidentiranih: 2478
Učenici sa bodovima: 2418
Plasman 20%: 487
Preostali sa direktnim plasmanom: 286
Ukupno plasiranih: 775
___________________________________________
Ukupno evidentiranih: 12556
Ukupno učenika sa bodovima: 12337
Ukupno plasiranih: 3659

Ovi rezultati biće dostupni i na internet stranici Srpskog biološkog društva i Biološkog Fakulteta. Molimo škole domaćine–prosledite ove informacije svim učesnicima takmičenja u Vašoj školi.

Molimo Vas da najkasnije do utorka, 27. marta. 2018. dostavite dokumentovane eventualne korekcije unetih podataka, isključivo sa mail naloga škola domaćina na službeni mail takmičenja.

S poštovanjem, dr Srđan Stamenković, koordinator takmičenja
Jasna Kovačević, sekretar takmičenja

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.