Школско такмичење из биологије 2023: Информације за наставнике

Школско такмичење из биологије 2023: Информације за наставнике 1

Поштовани професори,

Пре свега желимо да вам упутимо извињење због кашњења у вези објављивања тестова које је настало услед техничко-организационих проблема. Молимо Вас да имате у виду да Биологијакп представља тим ентузијаста и да је наш мотив исклључиво жеља да допринесемо вишем квалитету такмичења, популаризацији биологије као и да пружимо помоћ наставницима.

Прављење (квалитетних) тестова за школско такмичење сваке године је све тежи посао с обзиром на то да осмишљавање нових питања сваке године представља све већи изазов у смислу иновативности. Од увођења новог наставног програма овај посао је додатно отежан узевши у обзир да се обим градива знатно разликује од издавача уџбеника. Због тога смо при креирању тестова као оквир користили бесплатне уџбенике са сајта https://www.besplatnabiblioteka.com/ и сајта издавачке куће Едука које препоручујемо вашој пажњи.

Приликом састављања тестова руководили смо се нашим већ устаљеним начелима. Питања су концепирана тако да се тражи функционално и практично знање из биологије тј. да се тражи повезивање градива, логичко размишљање и расуђивање. Нека питања су позната у циљу популаризације биологије. Број познатих питања се смањује по разредима. Водили смо рачуна да питања имају корелацију са осталим наукама првенствено из физике, математике и хемије.

Ове године процедура за добијање тестова је нешто другачија у односу на претходне. Новина се огледа у томе да не постоји јединствена шифра за преузимање тестова, већ је приступ тестова омогућен уз персонализовани наставнички налог. Разлог за прелазак на овај систем преузимања тестова је олакшавање процедуре око преузимања материјала за будуће пројекте и ефикаснија заштита тајности тестова.

За отварање наставничког налога потребно је да имате већ отворен кориснички налог на сајту. Кориснички налог можете отворити на страници регистрација. Упуство за отварање корисничког налога налази се овде. Уколико већ имате отворен кориснички налог није потребно да отварате нови .

Након отварања корисничког налога потребно је поднети захтев за додељивање улоге наставника. Захтев се као и раније подноси слањем мејла на адресу [email protected].  У мејлу се обавезно морају навести следећи подаци: име и презиме, пребивалиште , радно место као и корисничко име. Мејл је потребно послати са адресе коју сте навели приликом регистрације. Уз то неопходно је приложити неки документ из којег се може потврдити тачност наведених података.

Професори који су претходних година преузимали тестове не морају да шаљу документацију поново, већ је неопходно само да отворе кориснички налог уколико га већ не поседују.

Уколико су сви услови испуњени наши администратори ће вам доделити улогу наставника најкасније у року од 24 часа од слања захтева.

Како би вам олакшали процедуру регистрације припремљен је видео-туторијал.

Уколико желите да подржите наш рад можете да уплатите донацију по вашем избору на жиро рачун: 265-0000006084532-65.

Школско такмичење из биологије 2023: Информације за наставнике 2
Школско такмичење из биологије 2023: Информације за наставнике 3

This Post Has 2 Comments

  1. Svetlana Stevanović

    Poštovani,
    Hvala za aktivaciju naloga. Preuzela sam testove za školsko takmičenje.
    Hvala još jednom!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.