Измена правилника такмичења из биологије за основне школе

Измена правилника такмичења из биологије за основне школе 1

Обавештавамо све професоре и ученике да је дошло и до измене правилника такмичења из биологије за ученике основних школа. Измене се односе на обраду резултата општинских такмичења као што је и случај са средњим школама. Наиме према допису Министарства просвете, науке и технолошког развоја , који је упућен директорима основних и средњих школа у Републици Србији од 20.02.2020. године школске управе немају обавезе у реализацији такмичења и смотри ученика.

Одговорност за организацију такмичења из биологије имају искључиво школе домаћини такмичења (односно њихови директори) и Биолошки факултет у Београду (коме је ову улогу у школској 2019/2020. години поверило Српско биошко друштво).

Према новом правилнику јединствену ранг листу за сваки округ саставља школа домаћин окружног такмичења, у сарадњи са школама организаторима окружног такмичења. Школа домаћин окружног такмичења дужна је да у року од 5 радних дана проследи коначне резултате општинског такмичењима СБД-у, Биолошком факултету , као и школама домаћинима општинских такмичења.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.