Измене правилника и пропозиција такмичења из биологије за ученике средњих школа

Измене правилника и пропозиција такмичења из биологије за ученике средњих школа 1

Обавештавамо све професоре и ученике да је дошло до измене правилника такмичења из биологије за ученике средњих школа. Измена се односи само на процедуру слања резултата са школских такмичења.

По првобитној верзији правилника, резултате школских такмичења школе су требале да доставе надлежној школској управи која би потом сачинила јединствену ранг листу за надлежни округ. Међутим према допису Министра Шарчевића директорима основних и средњих школа у Републици Србији од 20.02.2020. године Школске управе немају обавезе у реализацији такмичења и смотри ученика.

Одговорност за организацију окружног такмичења из биологије имају искључиво школе домаћини окружног такмичења (њихови директори) и Департман за биологију и екологију, Природно-математичког факултета у Новом Саду (коме је ову улогу у школској 2019/2020. години поверило Српско биошко друштво).

У складу с тим све средње школе наконодржаног школског такмичења треба да пошаљу резултате својих ученика по разредима Департману за биологију и екологију, Природно-математичког факултета у Новом Саду на e-mail [email protected] најкасније 5 дана након одржаног школског такмичења (до 11.03.2020. године).

Icon

Измењен правилник 15.55 KB 100 downloads

...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.