Misljenje o preliminarnim rezultatima.

Misljenje o preliminarnim rezultatima. 1

Postovani takmicari,nastavnici,roditelji;
Uocili smo jednu veliku gresku na preliminarnim rang listama okruznog takmicenja koje je sastavio Bioloski fakultet u Beogradu. Propozicije okruznog takmicenja iz biologije su iste kao i na opstinskom nivou sto znaci da prolaz ostvaruju ucenici koji su se direktno plasirali + 20% najboljih bez direktnog plasmana. Na ovim listama prolaze samo 20% svih takmicara. Na opstinskom takmicenju (8 razred) ucestvovalo je 2464 sa brojem poena vecim od 0 bilo je 2404 ,20% od tog broja je 495+ (10 takmicara posto su delila mesto) +direktno plasirani to je iznoslio oko 750 ucesnika .Ove podatke mozete proveriti na adresi http://bio.bg.ac.rs/06_vest.php?id_vesti=1326&id_strane=2 , a pravilnik mozete pogledati na adresi https://biologijakp.com/…/zvanicni-pravilnik-takmicenja-za-…/. Na kraj svega postavljaju se pitanja : Da li je ovo slucajno?, Koji je cilj ovoga?, Da li organizatori zele da po svaku cenu smanje broj ucesnika?, Zasto se propusti na takmicenju iz biologije ovoliko cesto dogadjaju?. Pozivamo sve a, prvenstveno nastavnike da se udruzimo i da zajednicki resimo ovaj problem (kao opstinsko 2016). Sve profesore molimo da se registruju na portal bioobook odakel cemo da krenemo u resavanje problema http://mreza.biologijakp.com/

This Post Has 4 Comments

 1. Nemanja

  Niste dobro proučili listu sa opštinskog takmičenja i već sam probao da vam ukažem na to. Način prolaska na republičko isti je kao što je bio i za okružno. U onoj tabeli sa opštinskog takmičenja u koloni direktan prolaz su samo deca sa direktinim plasmanom koja nisu u 20%.

  1. Nemanja

   Zaključak je da oni sa direktnim plasmanom računaju za prvih 20%

   1. Dragan Jovcev

    Ako je to tako to zaista nije u redu i to treba bojkotovati

  2. Tatjana

   I ja sam to primetila i cak sam i izracunala. To sto sam izracunala se poklapa sa rezultatima koje je objavio Bioloski fakultet (za sedmi razred).

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.