Летња научна школа 2018- Петница

Летња научна школа 2018- Петница 1

Nastavljajući tradiciju dužu od 35 godina, Istraživačka stanica Petnica

POZIVA učenike koji školske 2017/18. pohađaju SEDMI razred da se prijave na

LETNJU NAUČNU ŠKOLU – naučno-obrazovni program za najmlađe, koji će biti organizovan krajem leta ove godine.

LETNJA NAUČNA ŠKOLA je višedisciplinarni program koji uvodi zainteresovane učenike u osnovne metode nauke i istraživačkog rada. Tokom LNŠ, učenici će moći da se neposredno angažuju u aktivnostima teorijskog, praktičnog i istraživačkog karaktera u oblasti astronomije, biologije, elektronike, fizike, hemije, geografije, geologije, arheologije, matematike, psihologije, računarstva i svih drugih oblasti nauke koje su zastupljene u IS Petnica. Cilj LNŠ nije da se nauče činjenice, vežbaju zadaci ili učenici pripremaju za takmičenje, koliko da polaznici steknu predstavu o oblastima, metodama i zadacima savremene nauke. U realizaciji programa LNŠ učestvovaće nekoliko desetina naučnih i stručnih saradnika IS Petnica.

LETNJA NAUČNA ŠKOLA održaće se u tri termina u septembru 2018. u trajanju od po 10 dana, u objektima Istraživačke stanice Petnica.

Participacija za učešće na LNŠ iznosi 22,000 dinara. Ovaj iznos pokriva oko 40% pune cene, zahvaljujući podršci sponzora i učešću IS Petnica. Time se pokriva deo troškova ishrane, smeštaja, lokalnog prevoza i programa. Učenici (ili njihove škole/roditelji) snose i troškove puta do Valjeva i nazad. Za određen broj učenika slabog materijalnog stanja postoji mogućnost za umanjenje ove participacije po zahtevu škole. Osim navedenog iznosa participacije, učesnici nemaju nikakvih drugih finansijskih obaveza u Petnici.

Pravo prijavljivanja na LNŠ imaju učenici koji trenutno pohađaju VII razred i koji pokazuju izrazito visoku sklonost i zainteresovanost za nauku i istraživački rad, samostalnost i samoinicijativnost u radu, koji solidno vladaju školskim gradivom i koji su psihofizički u stanju da dve nedelje provedu bez nadzora roditelja u novoj i drugačijoj sredini sa vršnjacima koje do tada nisu poznavali. Vrlo je važno da učenici budu lično zainteresovani. Učenici ne dobijaju nikakve diplome i učešće na LNŠ ne donosi nikakve formalne olakšice u daljem školovanju.

Rok za prijavljivanje kandidata je 25. maj.

 Izbor učesnika će obaviti stručni tim IS Petnica, a do 20. juna će izabrani učenici i njihove škole dobiti pismeni poziv sa svim detaljima u vezi dolaska, dočeka u Valjevu, prevoza do Petnice, priprema, stvari koje bi trebalo poneti i sl. Imajte u vidu da je ukupan broj mesta ograničen i da se svake godine za ovaj program prijavljuje nekoliko puta više kandidata od raspoloživih kapaciteta!

Prijavna dokumentacija:

  • Informacija o Konkursu na linku.
  • Prijavni formular na linku.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.