Ноћ биологије по други пут у Нишу

Ноћ биологије по други пут у Нишу 1

U Nišu se po drugi put u okviru manifestacije “Noć muzeja” , a u organizaciji Gimnazije “Svetozar Marković” održava manifestacija “Noć biologije”. Pozivno pismo organizatora prenosimo Vam u celosti.

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo drugu za redom manifestaciju “Noć biologije” koja će se održati 19. maja 2018. godine u Oficirskom domu u okviru “Noći muzeja”. Kao i prošle godine, ovu manifestaciju organizuje Gimnazija “Svetozar Marković” iz Niša na kojoj će učešće uzeti i institucije, organizacije i udruženja koja se na različite načine bave prirodom i biologijom kao što su Zavod za zaštitu prirode Srbije, Crveni Krst, Prva tehnička škola “Milutin Milanković”, Osnovna škola “Vuk Karadžić”, Udruženje za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana, Visoka poljoprivredno-prehrambena škola iz Prokuplja, Pčelarsko društvo iz Niša, Udruženje za proučavanje i odgoj životinja „Zooplanet“ iz Niša i mnogi drugi.
Naša ideja je da kroz manifestaciju Noć biologije, nauku, kulturu i ono što radimo i učimo u okviru naše škole, svima na pristupačan i maštovit način približimo i prikažemo kroz jednostavne eksperimente, prezentacije, igraonice, kvizove, kratke filmove, interaktivne radionice koje osmišljavaju naši učenici uz svesrdnu pomoć profesora, a koje podrazumevaju aktivno uključivanje posetilaca. Želimo da prikazivanjem zanimljivih naučnih činjenica iz biologije, prikažemo biologiju kao nauku o životu što ona u svojoj biti i jeste a tako i slavimo život u svim njegovim oblicima i lepoti.
Cilj ovog događaja jeste edukativnog karaktera, popularizacija biologije i nauke uopšte, kao i vizija lepog raspoloženja i dobrog druženja. Manifestacija je prilagođena svim uzrastima sa ciljem da se ljudi upoznaju sa različitim načinima učenja biologije kroz zanimljive igrice i sa različitim nastavnim sredstvima. Vidimo se u noći prirode. Dobrodošli!

Više informacija o događaju možete pronaći na sajtu Noći muzeja-https://www.nocmuzeja.rs/, kao i na facebook eventu manifestacije-https://www.facebook.com/events/961341794036803/ .

 

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.