NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA

NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 17

U sklopu obeležavanja Dečje nedelje danas je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Žitkovcu održan naučni festival pod nazivom „Nauka laka za svakog đaka“. Ideju da preko ovakvog festivala prikažu kako nauka nije bauk i da može biti razumljiva i prijemčiva svakomeuspešno su realizovali učenici i predmetni nastavnici ove škole. Đaci iz Žitkovca, kao i brojni gosti, bili su u prilici da na jednom mestu vide hemijske eksperimente, zanimljivu fiziku, kreativne matematičare, interaktivne aplikacije, robote u službi znanja, kao i da se na “jezičkim štandovima” upoznaju sa engleskom i ruskom tradicijom i srpskim srednjovekovnim jezikom.

NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 18
Jedan od eksperimenata iz fizike

Pozdravljajući prisutne, direktor OŠ “Vuk Karadžić” Zoran Ivanović je izrazio nadu da će ovaj festival žitkovačkih osnovaca postati tradicionalan.

 – Fizika nije bauk. To je jedna lepa, prirodna nauka koja se proučava od davnina i mnogi je s pravom nazivaju kraljicom nauka – rekao nam je nastavnik fizike Slaviša Marković, koji je sa svojim učenicima pripremio dva eksperimenta.

NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 19
Mladi informatičari su sa svojim nastavnikom predstavili neke od najsavremenijih robota

Na štandu informatike, koja je od ove godine postala obavezan predmet za učenike petog razreda, nastavnik Milan Dinić i njegovi đaci su pokazali kako se robotima može upravljati putem mobilne aplikacije.

– Reč je o embot (mBot) robotima koje je naša škola preko projekta dobila od ministarstva – objašnjava prezentaciju Dinić i navodi da će Skreč (Scratch) program  učenici detaljnije obrađivati u drugom polugodištu.

NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 20
Štand posvećen srpskom srednjovekovnom,
NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 21
engleskom
NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 22
i ruskom jeziku

Festival „Nauka laka za svakog đaka“ organizovan je i finansiran u okviru projekta „Zajedno ka srednjoj školi“.

NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 23
Svoje umeće pokazali su i mladi hemičari…
NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 24
geografi,
NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 25
kao i matematičari
izvor:http://alpress.rs

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.