NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA

NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 1

U sklopu obeležavanja Dečje nedelje danas je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Žitkovcu održan naučni festival pod nazivom „Nauka laka za svakog đaka“. Ideju da preko ovakvog festivala prikažu kako nauka nije bauk i da može biti razumljiva i prijemčiva svakomeuspešno su realizovali učenici i predmetni nastavnici ove škole. Đaci iz Žitkovca, kao i brojni gosti, bili su u prilici da na jednom mestu vide hemijske eksperimente, zanimljivu fiziku, kreativne matematičare, interaktivne aplikacije, robote u službi znanja, kao i da se na “jezičkim štandovima” upoznaju sa engleskom i ruskom tradicijom i srpskim srednjovekovnim jezikom.

NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 2
Jedan od eksperimenata iz fizike

Pozdravljajući prisutne, direktor OŠ “Vuk Karadžić” Zoran Ivanović je izrazio nadu da će ovaj festival žitkovačkih osnovaca postati tradicionalan.

 – Fizika nije bauk. To je jedna lepa, prirodna nauka koja se proučava od davnina i mnogi je s pravom nazivaju kraljicom nauka – rekao nam je nastavnik fizike Slaviša Marković, koji je sa svojim učenicima pripremio dva eksperimenta.

NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 3
Mladi informatičari su sa svojim nastavnikom predstavili neke od najsavremenijih robota

Na štandu informatike, koja je od ove godine postala obavezan predmet za učenike petog razreda, nastavnik Milan Dinić i njegovi đaci su pokazali kako se robotima može upravljati putem mobilne aplikacije.

– Reč je o embot (mBot) robotima koje je naša škola preko projekta dobila od ministarstva – objašnjava prezentaciju Dinić i navodi da će Skreč (Scratch) program  učenici detaljnije obrađivati u drugom polugodištu.

NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 4
Štand posvećen srpskom srednjovekovnom,
NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 5
engleskom
NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 6
i ruskom jeziku

Festival „Nauka laka za svakog đaka“ organizovan je i finansiran u okviru projekta „Zajedno ka srednjoj školi“.

NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 7
Svoje umeće pokazali su i mladi hemičari…
NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 8
geografi,
NAUKA LAKA ZA SVAKOG ĐAKA 9
kao i matematičari
izvor:http://alpress.rs

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.