Школско такмичење из биологије 2024: Упутство за преузимање тестова

Школско такмичење из биологије 2024: Упутство за преузимање тестова 1

Биологијакп је као и претходних година у циљу помоћи наставницима биологије у организацији такмичења припремила тестове за школско такмичење из биологије.

Како се од увођења новог наставног програма обим градива у уџбеницима различитих издавача знатно разликује као оквир при креирању тестова коришћени су бесплатни уџбеници са сајта https://www.besplatnabiblioteka.com/ које препоручујемо Вашој пажњи.

Приликом састављања тестова руководили смо се нашим већ устаљеним начелима. Питања су концепирана тако да се тражи функционално и практично знање из биологије тј. да се тражи повезивање градива, логичко размишљање и расуђивање. Нека питања су позната у циљу популаризације биологије. Број познатих питања се смањује по разредима. Водили смо рачуна да питања имају корелацију са осталим наукама првенствено из физике, математике и хемије.

Наставници који су раније преузимали тестове

Процедура за преузимање тестова је иста као и прошле године. Тестове је искључиво могуће преузети на сајту Биологијакп са персонализованим наставничким налогом. Сви наставници који су прошле године преузимали тестове могу са истим налогом да преузму тестове. Тестови ће одмах бити доступни за преузимање, није потребно отварање новог налога нити слање захтева. Уколико сте заборавили лозинку можете је самостално ресетовати путем форме на страници пријављивање или послати захтев за ресетовање лозинке на мејл [email protected].

Наставници који први пут преузимају тестове

За наставнике који први пут преузимају тестове неопходно је да прво отворе кориснички налог на сајту на страници регистрација. Упуство за отварање корисничког налога налази се овдеНакон отварања корисничког налога потребно је поднети захтев за додељивање улоге наставника. Захтев за додељивање улоге наставника могуће је поднети путем форме на страници креирање наставничког налога или путем мејла  [email protected].  У мејлу се обавезно морају навести следећи подаци: име и презиме, пребивалиште , радно место као и корисничко име. Мејл је потребно послати са адресе коју сте навели приликом регистрације. Уз то неопходно је приложити неки документ из којег се може потврдити тачност наведених података. Као потврда може послужити диплома, уговор о раду, сертификат, скриншот електронског дневника итд…

Молимо Вас да имате у виду да Биологијакп представља тим ентузијаста и да је наш мотив исклључиво жеља да допринесемо вишем квалитету такмичења, популаризацији биологије као и да пружимо помоћ наставницима.

Уколико желите да подржите наш рад можете да уплатите донацију по вашем избору на жиро рачун: 265-0000006084532-65.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.